waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Monday, October 18, 2010

award 4 beautiful Blogger kononnyerr...

Award yg aku dapat dari cik kamus
hehe..

jeng3 1st time nie aku dapat award, dapat award beautiful blogger plak tuhhh.. thx mummy kamus..hehe 
erm.. ok..sebab dah dapat award nie so aku kne lar plak bg award kat blogger yang laen kan?? 
award nie aku anugerahkan kepada beberapa blogger yg selalu gak aku borak, sembang (same je tuh he), komen, kacao dan macam2 lagi arr..huhu

* Opahku a.k.a cik miza
selalu tinjau2 belog dia, erm n kami baru 
1st time hari tuh bertegur sapa di alam nyata..
btw opah nice to noe u =]

*Cik Kamus a.k.a Mummy Monster =]...
 (amek ati je nie cuz dia dah masakkan kitorang semalam) kih3..
dia nie senior aku.. nampak serius tp yg sebenaqnya hahaha..
malas lar nak cakap.. klu ad sesape nk taw, tnye dia sendiri..hehe
lepas nie bakal tercalon sebagai artis paling popular ARAUSTRALIA bg kategori penyanyi wanita.

*Amir ChaeryL Berbunga Chenta a.k.a Amir Cheria or Amir Bagus 
mamat nie pelawat tetap rumah aku dan rumah sebelah(lately)...
tak terbilang bpe kali dia datang umah aku.. =]
baek hati, peramah, frenly, caring.. kengkadang jiwang.. hehe
rendang tak berbuah.. kaki karok.. 
yang paling penting dia tersangat lar ChuMmElLL...
amir bagus juga bakal tercalon dan dijangka menang  
anugerah bintang paling popular kategori Penyayi Lelaki Paling Popular ArauStralia..
Any info pasal artis nie leh contact Pesot n Dato' Jerry 
P.A kepada  Amir ChaeryL Berbunga Chenta..


*Langit Cheria a.k.a Salwa
Dia sangat baek.. mmg cheria selalu..
Bakal YB UiTM Perlis.. Seorang Presiden Club..
Jiwang dengan budak ***G**I (malu tp mahu) hehe..

*Saadah a.k.a kak Art a.k.a Lombok kih3
Ex-Classmate from Jul 2006- Apr 2009..
Seorang bendahari kelab yang berjaya..
Minah rempit sejati.. redah jgn tak redah..
Dari darat terjun ke Laut..hehe =]

*Zahid Ed a.k.a Kudapolo..
Smart.. Agak kacak.. Skillful ( bleh tahan)
Ramadhan yg lepas mggu terakhir puasa,
 aku sempat merasa masakan zahid.. 
perghhh mmg sdap, 
kawwwwWWWwWW 
punyerrr..
 zahed dapat award nie cuz dia nampak 
canteq plak bila BOTAK nie..hehe
ini pujian ikhlas taw zahid =]
dia nie setiausaha agung 38th Gen..
byk gak jasa dia kat 38th Gen... Thx zahed...
special p/s : aku sempat gak merasa naek saga BLM baru b4 raya ritu hehe.. thx Za8..huhu..

*Teng Mumma a.k.a sek PATI kemboja..
ini Kemboja sejati tapi menetap di Kelantan..huhu
PKG 38th Gen.. PKG nie pe ek??  PKG nie short form kpd Penolong KG..
KG plak - Kanggani (dalam tamil) atau bahasa melayu nyer ketua pekerja
zaman  skarang orang panggil MANDO!!!.. bkn MANDOM!! okeyh?? 
 kira Minah BOJA nie Top Leader Batch aku lar nie...
Junior2 kata dia garang.. erm depan Junior je kowt haha...
Selalu je wat meriah kat dalam FB 38th Gen..
dan seorang yg caring dan mcam2 lg arr..huhu
BOJA-BOJA..ish3(geleng pale)..huhu

*Shohir a.k.a Aragon (bakal YB Rompin)..hehe
Dlu musuh aku nie.. kitorang selalu gaduh  (mcm budak2 kan??)
huhu.. tp bila dok jauh nie.. RINDU lar ngan leteran dan cerita dia..
dok ngan dia aku sentiasa akan update hal2 semasa especially POLITIKKK..
bijaksana.. berwawasan 5050 hehe..
baek hati.. frenly dan paling penting MANISSS..huhu..
dia roomate aku time DIP dlu.. hehe..
Dia suka makan ikan.. ikan keli yg besar pernah aku tgk, dia yg beli.. 
time 2 dak2 bilik kami panggil ikan PAUS..huhu

*Cik DilLa MoLlYy..
dia nie dgr citer ske Hello Kitty..
ske kaler pink dan klu nk taw lg korang tnye dia..haha
dak kelas aku sekarang.. dan ada gaya tok jadi DIVA..huhu..

*Ellie a.k.a Ellie Bieber hehe..=)
Belog dia dah lama dah aku tak jengoq.. 
Cheria cam wa n amir cheria..
Seorang penyelam skuba..
dan dngar citer dia nie kmbar Justin Bieber, betol ke?? 
klu nk taw.. tnye lar dia sendiri yerkk..huhu

*Uchiha CT-K a.k.a Kak Ct KhoO MyRa..
sepupu saya..
time kecheq2 dlu selalu jer kitorang bergambar.. 
tp org akan kata aku lebeyh chummell dr dia huhu..
pandaiii.. jarang serius, selalu humor, lawak..
time kecheq2 dlu ske tepeq bedaq sejuq kat muka dia.
(bajet cool) huhu...
Peminat setia Sailormoon.. 

*K0je a.k.a Firdhaus Omar..
budak baek.. 
Die Hard Fan ManU...
Gelarkan diri dia Messi.. tol ke?? haha
Rajin.. dan seorang members group yg bestt..
Dia asal dr GombUckS.. 

*Yanie CheeseDaLe
hampir 3 tahun jadi classmate.. 
skarang nie coursemate..tp dia dapat kat Shah Alam..
huhhh.. agak jeles gak aku..
selalu je aku paksa dia cari HINT.. so sem nie cam biasa
lar Yanie..HINT okay?? =]

ok aku rasa nie jer kowt yg aku larat nk type sekarang nie..
bg yg laen  yg tak dilistkan diatas tu sory bebyk aku nie 
tak larat dah menaip hehe.. ok 

dis is 7 things bout me =]

nama dalam i.c : NZ juz a simple name..rite?? 




color?? erm..colourful

makan?? masak lemak lengkuas my beloved ma n asam pedas my beloved nenek 
(sehingga menjilat jari wooo, )..actually byk lg hehe..
but dis is most favorite food..




tak hensem tapi manis (bak kata allahyarham P.RAMLEE) hehe =]

Minuman : Always Soya Bean 
(kaya dowh brader yg jual soya kat depan matriks tuh.. 
agak tiap2 hari gak ler aku beli air soya dia) he..




AnaK SuL0nG..dan seorang abang yg baek dan penyayang 
(spe adik2 aku yg tak dengar ckap makan penyepak smpai kenyang) =]
yg penyepak nie memaen jerr..hehe
n
Sangat Admire dgn ApPLe yg sweet tuh.. hehe =]

kesemua kata2 diatas nie sekadar gurauan..klu ad silap dan salah..
sory bebnyakk Yerr..
peace no war!!! =]




10 comments:

kAmuS said...

monster tu hg la!!!!

Cik Miza said...

xpaham cane nak amek...
thanx saya nombo satu~~

Naufal Zaidi said...

kamus : eh sy ka?? huhu..
miza : awk save gambar 2 thn upload pastu tulis lar ape bende depa nie tulis..tu jer..hehe

amir bagus~ said...

ehhehehe..nopal2..ape ko nak sena'nye nie??
btw tengs nopal...yang kacak...yang chumel
=)

Naufal Zaidi said...

nak apa?? aku tak nak apa2.. nk ko ngan ** bahgia jer..hahahaha

::akuchewa:: said...

eh sy pon de ke..tercalon ke..heee
yg pasti sy YB xlama g..nopal akan menjadi marketer sy..heee

tengkiut nopal...anda salu menyokong sy

Naufal Zaidi said...

haha.. bkn marketer lar.. cam nie YB Salwa.. sy apply pos PR kamu k?? sy dgn bagus.. huhu =]

::akuchewa:: said...

heheh..PR...xyahla....t kne byr gaji..xmo2..ti lambat kaya...

kudapolo said...

tip top la ayat ko bodek aku..tp ape yg ko dpt kalaw bodek aku? haha. thanks der! skilful tu yg aku xleh tahan. skilful mender nih? selaen dari futsalll lah..hahaha

Naufal Zaidi said...

chewa : ish3.. kedekot tol bakal YB nie.. cam ne lar ko nk menang klu kedekot cam 2..huhu

za8 : hekK?? aku bg ayat bodek nie cuz nk tgk idong n bont0t ko kembang semangkuk jamban hehe.. Skillful 2 aku letak jer lar.. blurr xtau nk letak apa.. kang aku ayat2 yg ko xske kang ko marah plak..hehehe.. erm nanti kau g shah alam ko masakkan lg ek?? masakan ko TIP TOP lar za8 hehe =]