waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Monday, November 29, 2010

Hotlink 10 biasa tak dak.. hot ticket jer ada..

adik2/abang2 hotlink 10 ada?? persoalan nie kerap aku tempuhi sepanjang minggu nie [sepanjang minggu nie aku wat part time tok mencari sesuap nasi hehe =)].. berbuih mulut x-plain pasai hotlink hot ticket nie.. nie sumer pasai hotlink lar, tak mo kuarkan kad reload RM 10 yg biasa tuhhh.. tak pasai2 ja aku jadi spokeperson tok hotlink haha..

apa tuh hot ticket??

hot ticket plan or reload hotlink daripada Maxis yg berbentuk minit masa berbual/ minit panggilan dan bilangan sms.. kira segala consumption yg anda2 buat samada panggilan atau sms akan dichargekan dgn mengurangkan jumlah minit panggilan dan bilangan sms yg dia ada pada user... sangat beza dengan topup RM 10 hotlink yg biasa..

fuyhh.. aku nie dah cam duta hotlink dah.. jd spokeperson(tak pasal2 jd spokeperson yg tak rasmi haha)..
bagi aku kadar penembusan kesedaran dan kefahaman pengguna di Malaysia pasal Hot Ticket n Hotlink maseh belum menyeluruh dan berjaya..  so maxis kne byk wat event or open pasai hot ticket =)

2 comments:

Cikbelog said...

tak paham gak.Hot ticket tu camne?boleh terangkan lagi skali tak? ahahha

Naufal said...

hot ticket nie lebeyh kurang cam nie --> selalunya kita topup contohnya RM 10 kita akan dapat baki kredit RM 10 kan??

so hot ticket nie plak bila kita topup RM 10, kita akan dapat 70 minit masa berbual / 120 sms.. so nilai kredit akan jadi 0.. panggilan boleh dibuat ke semua rangkaian, ke TM, Celcom, Digi or U-mobile.. pahem??