waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Thursday, November 4, 2010

Banjirrrrr ohhhhHHhhHHhh!!!! pertama kali merasa banjir..huhu

muka sedeyhhh mangsa banjir haha..
minggu nie minggu yang penat, runsing dan penuh dengan pengalaman.. pengalaman apa?? huh.. pengalaman apa lagi kalao bukan pengalaman mengharungi banjirr.. 

hujan lebat selama 2,3 hari di Perlis akhirnya mencetuskan situasi air bah..(aceceh ayat skema pembaca berita tuh hehe).. tengahhari Isnin lepas (1/11/2010) lepas boboh a.k.a cheq (housemate) aku balek dari exam, boboh bagitau umah kawan2 dia yang kat taman bersatu tu dah naek air dah.. erm mula2 budak2 taman bersatu nie tak kesah apa2 lar.. cuz mmg selalu air naek, tp takat buku lali jer selalunyer, so depa dah ready lar konon2nya..

Petang sket dengar citer air yang naek tu naek sampai paras pinggang pulak.. situasi makin cemas bila banjir tadi naek maken naek dan naek lagi.. kesian dan simpati aku dengar citer pasal budak taman bersatu tuh.. tengah2 exam pulak bende2 nie jadi.. erm betol2 dugaan lar.. ada hikmah disebalik apa yang berlaku.. 

kawasan umah sewa aku plak okay.. cuz kawasan nie agak tinggi sikit dari kawasan taman bersatu dan Pekan Arau.. UiTM, RPA dan Sri Wang clear dari banjir.. tp muncul plak masalah laen.. Letrik + Air bersih.. arghh agak tension gak kat situ.. dan lagi satu kawasan RPA, SriWang n UiTM terputus hubungan dengan kawasan lain cuz jalan2 utama dah penuh dengan banjir.. 

KEdai2 sekitar RPA, SriWang dan UiTM plak mmg laris dan licin barang2 asas mcm MAGGIE, Roti, Telur dan air mineral..huhu... mmg darurat.. naseb baek plak aku baru je isi minyak motor.. so tak de lar kering minyak motor aku tuh huhu..

ari pertama Banjir, aku n geng tompang kereta Ran (housemate gak) g cari bekalan kecemasan di Pekan Tenggelam ARau hahaha...  ye2 jer pegi C-mart kunun2nya bukak lar.. Jangan harap lar nak bukak klu dah banjir cam nie.. so kitorang pon shopping kat kedai belakang ala2 pusat komersial kat arau tuh... 

lepas shopping kitorang g tangkap gambar banjir kat pekan arau.. yang ada BSN n AMBANK tuh.. wahhhh terok BSN n AMBANK, steseyen Minyak SHell lg lar.... tp banyak2 kedai.. naseb baek lar u-station bukak, leh lar kitorang beli barang2 keperluan kecemasan lagi.. (yg paliing penting kami jumper pekerja yg gigih macam Major- banjir2 pon dok kerja lagi nieh..bravo)

hotel2 budget yg baru je bukak kat arau nie mmg best lar.. penuh dengan golongan terkandas dan golongan yg jadi mangsa rumah tenggelam banjir huhu..
KFC arau pon tak bukak pagi tu..hampeh jer..

mmg sedeyh n pilu bila banjir nie.. nak kemana2 pon susah.. tapi dalam sedeyh dan pilu tuh ad jerr yg berpesta, bajet cam sungai ke laut, rilex jer maen air banjir tuhhh huhu.. rempit2 plak aiii.. mmg wat wa panas ati lar lu orang.. dah taw banjir g bawak laju tak pasal air mercik kene orang laen.. BUDUSS!! 
tak dak akai punya orang....!!!!! orang time banjir nie nk jimat minyak motor.. dia plak dok perabih minyak...weng sana weng sini.. mmg idop tak da arah tuju..

dok cita pasai minyak motor... ari nie aku p cari minyak smpai kodiang..tu diaaaa... tak dak jauh lagi ka?? hahahha..  depa kata pauh ad stesyen bukak.. tapi sebab ramai sangat dok serang stesyen tuh, takot abih plak stock minyak dia.. so aku pon decide g kodiang.. mmg jauh .. klu bleh nk lagi jauh lagi huhu....

apa2 pon citer dia kat snie bende nie ad pro n cons dia..  n nie lar 1st experience aku terlibat dalam banjir

jap3.. before aku luper.. byk gak insiden2 kelakar yang aku dengaq...

1st, cik kamus kita sangkot kat mata ayaq.. padahai besoq ada paper... berani betoi cik kamus nie naaa...haha

cik mia a.k.a az plak kereta dia sangkot kat flyover.. dari flyover nak ke sriwang 2 cam ne dia  jalan pon tak tau.. terbang ka?? menapak dengan tangan di bawah kaki di atas ka?? berenang ka?? merangkak ka?? itu ampa teka naa.. or nak jawapan yang tepat tanya empunya badan na..hahaha az gigih ang naa..huhu

cik miza : tak dak ayaq n susah nak cari gerai juai makan..huhu.. biasa lar zman darurat kne plak laluan tok bekalan makanan nak smpai pon tutup, tak boleh lalu..so dok kebuloq ja lar...kesian opah saya nie..

pendi n rosdi : sok paper.. study malam tu then tiba2 blackout plak umah kami.. aku yg blek2 dari umah khairul kat sriwang tgk2 diorang tgh study bercahayakan lilin.. ish3... kesiannn kih3..

apa2 pon.. peristiwa banjir nie betol2 bagi kenangan kat kita sumer.. kenangan berbusuk2-an time nak pegi exam(tak dak ayaq nak mandi)... umah naek air.. kereta sangkot kat flyover.. sangkot kat mata ayaq dan laen2 insiden akan jadi kenangan dan ingatan yang kelak..=)

team rescue banjir KONONNYErrrRRRR...


team rescue dak tadika yg dah pandai merokok...huhu


kegigihan mengulangkaji..huhu
situasi sebenar..cahaya sebenar...
tarikh gambar nie salah setting yer..
okay nie pekan araustralia yg tenggelam 2..

merenung sungai baru di arau.. perbuatan sumbang
yg ada dalam gambar nie " dun try dis at home" yer...
ajim mencari LYnnn.. cian ajim huhu..
pesta ayaq araustralia..

aiiii.. excited betol budak nie maen ayaq.. mak dia pon
buat tak taw ja..klu ayaq bersih tak pa lar..

12 comments:

dilla molly said...

comel ja maen ayaq..hahah

Naufal said...

haha.. ayaq ktoqq..

einaz shah rizal thomas said...

ting tong.
boley masuk belog ni.
just want to say hi to owner belog.


love einaz!

Naufal said...

buleyh.. dipersilakan..hello 2 u t0o..

kamuS said...

oit~oit~ cita aku pon ada gak ka?? hahah...femes la aku ni..huhu..

boboh main air x ajakkkkkk~smpai aty...

Naufal said...

hahaha.. padan muka mummy huhu..

Cik Miza said...

anak saya nnt jangan harap lah!

Naufal said...

miza : anak kita jangan harap lah kan?? hehe

kudapolo said...

agak terpilu jugak la aku dgn dugaan korg bulan nih..haha.
fofular uitm araw kerna mendapat catuan makanan..
tang berlilin tu, mmg due tige kali pilu aku tgk..

Naufal said...

hahahhaa.. tu lar pasaiii.. kami dok pulun simpan bekalan makanan nie huhu..

Anonymous said...

amboi amboi..kami...nk komen gak...huhuu

Naufal said...

spe kami 2?? boboh ekkk?? haha