waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Wednesday, February 2, 2011

Tag dari CFI bkn FBI yer CFI dengan jelasnyer CFI.. =)

Assalammualaikum w.b.t Sumerr..

ok agenda entry  kali nie nak menjawab soalan2 yang ditag oleh  Cik Fatin Ilani gadis yang hampir jelita tuh keh3 anyway tq CFI  dan..dan..dan.. tak lupa kepada sifu saya Cik Dilla yang cute (bak kata beliau), diatas tunjuk ajar beliau (gua belajar tag2 orang dari Cik Dilla lar) huhu.. Thx Again Dilla..

1st question from CFI
Apakah status anda?

Jawapan gua :

Lu orang nak status cam mana, sehat tak sehat?? waras tak waras?? kurang sehat tak kurang sehat?? haha.. apa2 lar.. tapi untuk jawapan yang tulus lagi mulus dari hati gua,  ialah gua single but not available achewwahh (bajet nak jual mahal sangat lar tuh) huhu =)

Ceritakan Diri Anda

Jawapan Gua:

Gua nie kalau lu orang tengok memang tak hensem pon, kacak apatah lagi, lawa?? lagi lar jauh panggang dari api, tapi satu jer yang gua ada tapi tak semua orang ada, gua ad lesum pipit, wa punya lesum pipit nie selalu je di jelesi oleh adik yang direct bawah gua, dia lebih suka di kenali sebagai Dr. Dalia ok sambung pasal lesum pipit tu, lesum pipit yang ada di pipi gua tu lar yang menyebabkan gua nampak manis, like a sugar, honey2 haha...dan senang sekali gua nak ucap satu quotes nie ' Hensem tak ada, tapi manis ada..' huhu..=)


Ceritakan tentang blog ini

Jawapan Gua: 

Blog nie gua open cuz gua pon nak rasa gak cam mana rasanya jadi penulis nie, huhu.. then pas gua dah ada blog sendiri, baru gua tau susah betol lar nak jadi penulis nie, nak kena ada idea, nak kena dalam inspirasi,nak kena datang ilham, so mmg payah lar kan sebenarnya, nie baru tulis benda biasa blom tulis lagu, lirik dan juga bahan2 ilmiah, bab bahan ilmiah tuh, gua jadi pembaca pon dah cam pening2 lalat, apatah lagi orang2 yang menulis bahan2 ilmiah tu kan?? haha...

gua jugak jeles dengan member2 gua cam azrul n zahid (kudapolo.blogspot.com) dlu cuz,  bila baca blog depa2 nie cam best jah, so dari situ mencetus minat gua menulis di dalam blog nie,  walaupun tulisan2 gua tu agak membosankan, tapi gua nak gak tulis, 'LANTAK LAR APO ORANG NAK KATO, JANJI DEN BAHGIO' huhu...

Apa Pendapat Anda Tentang Blog?

Jawapan Gua:

Pendapat Gua tentang Blog?? ahaha.. setuju2 dengan apa si  CFI tu cakap, memang blog nie more privacy, n boleh lari lar daripada geng2 fesbuk dan social network yang laen (itu klu lu orang ingat nak lari lar)..kalau tak nak lari boleh jer iklan2kan n publisitikan blog korang kat wall pesbuk korang.. 

Blog juga selain leh berprivacy boleh jadi tempat melabur saham dosa.. buat fitnah sana, finah sini, kutuk2 orang, dan juga tempat melepaskan geram dan meluakan perasaan haha... so banyak lar rahsia2 dalam kelambu yang terbongkar..

Nasihat Kepada Rakan - rakan Yang Nak Buat Blog

Jawapan Gua :

nak bagi nasihat, eh lu engat lu hebat sangat ke nak advice2 orang nie?? haha... apa gua kesah, janji gua advice n smpaikan yang baek2 betol dak??? haha.. ok actually gua pon tak berapa lama berblogging nie,  takat nak ikot2 orang jer, orang ada blog, so gua pon nak ada gakk huhu.. nasihat tu biasa lar.. jangan gunakan blog nie sebagai tempat cari gadoh dan tempat menaburkan fitnah.... tujuan berblogging nie antaranya mengeksposkan lifestyle kita kepada orang luar,  selain itu ia juga digunakan sebagai tempat utk berkongsi 'sharing is caring' rite?? haha.. so terserahlah kepada anda yang menentukan bagaimana anda.disesuatu situasi itu.. =)


Nyatakan Keunikan Blog Anda

Jawapan Gua :

Unik?? yakkss.. tak de pe yang UNIK  kalau nak dibandingkan dengan blog Zahiril Adzim, Hanis Zalikha, Irine Marcello.. dan juga kalau nak dibandingkan dengan blog Blogger Boy..yeahh!!!
 bloggerboy memang style n sempoiii...Entah bagi gua, blog gua memang tak unik pon haha.. =)

Sampai Bila Nak Tulis Blog 

Jawapan Gua :

sampai bila???
 wahhh!!! ini sudah lebeyh nie, memang gaya2 cam  nak halau gua je kannn.. huhu

Gua akan tulis selagi gua larat nak tulis, agak2 gua dah letih and tak larat kang nanti gua close je blog gua nie..huhu..



dan 
Impian Anda Dalam Dunia Blog

Jawapan Gua :

Impian Gua op coz lar nak jadi cam top blogger Malaysia, Cik Irine Marcello,
Cik Hanis (yg lagi fofular dari Siti Nurhaliza di Google Search) and Zahiril Adzim....
Dalam tiga blog di atas blog Zahiril yang gua paling suke, cuz ayat dia penuh berseni beb..huhu...



So antara nama bertuah yang di tag oleh Gua :















6 comments:

::diachewa:: said...

anda tag saya..owh...kene buat jugak ke ni...

Naufal said...

lar takkan lar klu anda di tag so anda buat dun noe jer..huhu

dilla molly said...

siot..mmg cute ko xnak ngaku lak.hahahhahah

Naufal said...

ahahahaha.. perlu ngaku ke?? hehe

kamuS said...

toodia..yg taon bila nih? asal xtau pon kna tag? tu laa..tukar url blog xnk gtau...url lama tu sape nyer??

Naufal said...

haha.. mana cek tau mummy.. :p