waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Tuesday, April 13, 2010

To my dearest sister..DALIA


Dalila : kakak apsal ko xbwk aq skali??
Dalia : berbisik dalia ke telinga adik besarnyer
hee ;),weyh ko ni bab melalak mmg no.1, abes1 KLIA nie dgr...
sepupu, mama, ibu, dan adek2ku..
Abg Jahid Anak coyyehh..
Trio 3 beradekkk.... Captured 3 years ago...

Raya Aidilfitri before Dalia a.k.a kakak gi Mesir...

kakak ko taw x, sejak ko g ke mesir, ap bende yg abg rindukan sgt pasal ko?? abg paling rrrrrrrrinduuuuuuuuuuuuu sgtttttttttttttt nk makan cekodok a.k.a jempot2 dan juga lempeng yg ko buat.. sejak ko pegi, xdak org laen yg leh kne paksa ngan abg tok buat cekodok dan lempeng kat umah, tp tok menghabeskan sumer tuh mmg sejak azalinyer ada..haha.. nk hrpkan adek chowdrey ko 2, dia tuh buat teh susu pon xbpe pass lg, haha :), yiyi a.k.a alilli xmalu plak, ermmmmm ko pon dh sedia maklum perangai dia, stkat nie abg rasa bende yg dia pas dalam masakan dan minuman nie, dia pass buat Teh O jer, Nyonya?? erm.. budak nie ntah ler, nk kata kecik tok buat sumer nie, xde la kecik sgt, umo dh 11 tahun dh, so skatakat bancuh air tu patotnyer xder hal la...n last but not least dayana n mujahid.. diorg 2 beradek nie tok mengharapkan bancuh air jauh sekali, tp bab menghabiskan air mmg bg kat dua beradik nie..hee ;)

So, abg harapkan ko belajar je apa2 resepi2 masakan sne, nanti ko balek Malaysia ko masak, sure tok abeskan sumer tuh, ko jgn risau ad je panel2 yg nk abeskan bende 2, wah citer pasal lempeng tetiba terengat daku kat nenek, asam pedas nenek dan lempeng, kombinasi yg ckup terbaek... wahhhhhhh lme dh aq xmakan lempeng cecah asam pedas, tdak dpt ku gambarkan betapa enak nyer sehingga menjilat jari... wahhhhhhhhhhhh enak2 skaliiiii....




inilah gambaran lempeng dan asam pedas yg nenekku selalu buat....aahhhh...enakknya....


And i'm very sure that ayah n ibu paling rindu ko, ayah dah xder org yg nk ketipkan kuku dia, buatkan air untuk dia, org yg senang kerja dgn dia tok wat preparation tok masakan, dan yg paling penting org yg dia kne amik kat stesyen LRT Sentul Timur..hee ;) Ibu plak, erm dh kurang sorg tok mencari uban dia, picit kaki dia dan juga buat air untok dia... dan paling penting dah xder org yg dia nk suh tlg basuh baju dan tolong gosok baju2 skolah adek2... ko paham2 ler nyonya.. klu dia dah moody...aq pon nyampah... haha

Ayah dan Ibu

3 comments:

Naufal Zaidi said...

satu lagi abg luperr... sejakk ko pergi sane dh xder dh org nk order Teh 0 beng pg2 buta haha.. ;)

kampunnggurl said...

kau wat sendiri lah naufal takkan nak mengharapkan adik ko yang buat .kita hidup kenalah berdikari walaupon sesusah manepon.ni baru adik ko tinggalkan ko untuk belajar ko dah rindu akan masakkan dia.heee ko patut tunjuk teladan yang baik untuk adik ko yang lain yang ko leh wat lempeng tu dah teh susu

Naufal Zaidi said...

weyh babx2 buat air nie xdak hal..lempeng?? ermm hahaha malas nk blaja wat hee ;)