waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Tuesday, March 6, 2012

Panikk!!??? Adakah anda juga PANIKKK??

Assalammualaikum..
wazzupp geng..!!

gua ni tengah kebosanan duduk dalam office seng-sorang..
semua warga department gua hari ni pegi penang.. ada eventt..
so untuk 2 hari (Selasa dan Rabu) ni memang gua 
bermaharajalela di Office ini hahaha..

So.. Kenapa panik??
sebab panik ialah sebuah lagu  rancak yang sesuai didengarkan
semasa anda bosan.. letih.. dan juga tiada semangat..

dengan tulisan Lirik yang poweRRrr.. 
 dan penuh makna.. lagu ni seperti apa yang gua paham ialah 
satu bentuk suara atau ekspresi anak muda
  terhadap isu-isu semasa.. 

boleh dikatakan mereka ni sebenaqnya bosan
dengan isu-isu kosong yang dimainkan oleh
ahli-ahli politik.. tak kira dari belah kerajaan atau 
pembangkang.. 

So.. Ini-lah masanya suara anak muda mengisi
kekosongan yang dicipta oleh pihak-pihak tersebut..

kebenaran itu susah untuk di bangkitkan
sebab ia memerlukan satu semangat juang yang tinggi 
untuk di bangkitkan bersama.. 

dan kini..
Dunia telah menyaksikan suara - suara 
anak muda ini-lah yang telah mencetuskan
gerakan revolusi dan reformasi yang  
selama ini terpendalam lama jauh di lubuk 
hati pejuang kebenaran..

anak muda pewaris kepimpinan dunia.. 
 jangan disekat idealisme mereka selagi 
idealisme mereka tu tidak jauh lari dari tuntutan
agama (Islam) dan selagi mereka menuntut 
kebebasan terhadap kebenaran..

ini dia lirik lagu Panik - Bunkface

Mereka mengatakan dunia
Penuduhan membabi buta
Sebalik sentiasa ada makna
Konspirasinya

Kini aku diperhati
Kanan kiri diawasi
Ancaman mereka tiada henti
Aku hadapi..

Biarkan ku pergi juang
Bertetangan terus dan mati
Satu dunia cinta bersedia!!

Biarkan ku pergi juang
Rasa yang kita idamankan
Satu dunia sudah bersedia
Sudah bersedia!!

Reformasi mana sakti??
Sini semua beraksi..
Ancaman mereka tiada makna..

Kini aku dipenuhi
Bayang dipancari benci
Ancaman mereka tiada henti
Aku selami..

Biarkan ku pergi juang
Berkorban dan terus mati
Satu dunia sudah bersedia!!
Biarkan ku pergi juang
Rasanya kita ditemankan
Satu dunia sudah bersedia!!

Ku selalu berasingan jauh
Dan ku biarkan mulut celakamu
Kan ku tunggu tunggu *
Ditentukan padaku padamu
Pada mereka yang setuju..

Biarkan ku pergi juang
Berkorban dan terus mati
Satu dunia sudah bersedia!!

Biarkan ku pergi juang
Rasanya kita ditemankan
Satu dunia sudah bersedia!!

post ni special tribute kepada refomer-reformer yang
berpaksikan kepada kebenaran..

Dan juga tribute kepada reformer di Timur Tengah terutama 
kepada reformer Syria yang sedang menentang kezaliman 
rejim Basyar Al Assad..



sekian.. Nama Baru..

3 comments:

Hasnur Husna Hasnan said...

praktikal mana la ni??

Naufal said...

FAMA ja hehe

Adylia Qarissa said...

alamak..tak pernah dengar lak lirik nie..