waktu kat Malaysia sekarang..

Peminat-peminat Saya

Mein Name ist Nama Baru

My Photo
Seorang musafir diatas bumi sang pencipta, mencari & terus mencari erti hidup

sEaRcH Fr0m HeRe

Loading...

Tuesday, October 4, 2011

Jalan - Jalan di Hatyai, Dannok, Thailand..

Welcome to Thailand.. kat belakang tu Emon (housemate)
masa ni pulak kene elergi kat mata.. aishh spoil gambo je..

Assalammualaikumm.. 

of coz entry kali ni aku nak cover pasal cerita geng rumah
No. 62  pegi jalan-jalan  makan  angin kat tanah siam
low-budget holiday kata orang, lagi pon target aku pegi
sana sebab nak beli bag je..

alhamdulillah.. 

 boleh la nak show-off konon-konon dah penah
pegi overseas haha.. =)

15,000 Bath.. wahhh kaya..kaya,,kaya

check-in dekat Padang Besar Border

depan McD Dannok.. tak makan pon, juz snap gamba
nak makan pon was-was.. so baik tak yah makan..

Dannok..hoho..

Durian Besar Punyer!!

Hatyai Trip Crew..

suko bena sek dio..
epp..epp..jangan dekat power rangers tu.. tgk dekat kami..
penuh lif.. haha
Hatyaii..
Choc Ice Drink, Restoran Salma Hatyai. (HALAL).. 
kesian rosdi.. kaki sakit :(
take 5
take 5
badan berat sangat sampai tak boleh nak naik..haha
Yeahhh!! Lagi sekali tak naik..

Naseb baik yang ni jadi naik.. :p


Pencak Silat, 3 Penjuru..

Syamil (driver) lompat..
18SX..Kanak-kanak bawah umur tak bole tgk.. haha
Nasi Kandar pon ada kat sana..haha

Letih.. Rehat jap..


Teksi Thailand..
bajet jejaka idaman malaya..
dekat Tesco Lotus, Hatyaii..

shopping sakan siap haha..
Bangga dengan kereta nasional..hehe
AE87 haha..kenderaan rasmi TRIP HATYAI kali ni..



masa kami on the way balik tu ada pulak benda lucu
yang jadi, kami terlambat dalam 10 minit..
sampai je dekat sempadan Padang Besar
pegawai imigresen Thailand tengah tutup pintu
sempadan..lepas tu kami terus shoot pegi sempadan
Dannok-Bukit Kayu Hitam, dengan harapan
sempat sampai sebelum pintu sempadan tutup,


FuhhHh.. 

nasib baik pintu sempadan Dannok tu tutup
lewat dari Padang Besar..kalau lambat jugak..
alamat kena overnight la kat sana.. pagi esoknya
dalam kelas elok je tersenggok tahan mengantuk
keletihan dari perjalanan cuti hujung minggu hoho..

p/s : next trip nak pegi cari jam pulak, 
geram tengok kawan-kawan beli jam.. =)

2 comments:

DALILAZAIDI said...

gemok ko g sane x gtau pon.
next trip wajib gtau!
huh!

Naufal said...

kalau bagi tau ko pon, kenapa?